skyline
 

Geruchten Rock Werchter 2012 (deel 2)

Skyline mag zichzelf een klein schouderklopje geven voor zijn vorig geruchtenoverzicht. Zowel Justice als Red Hot Chili Peppers prijken op de affiche van de hoogmis der Belgische festivals. We hopen het opnieuw zo goed te doen met het tweede deel van ons geruchtenoverzicht!

- Metallica: Metallica heeft véél voor-en tegenstanders. De band kreeg bakken kritiek over zich heen met de release van hun LP met Lou Reed. Op Download festival zullen ze echter hun legendarische ‘Black Album’ integraal spelen. Hierop staan nummers als ‘Nothing Else Matters’ en ‘Sad But True’. Het zou wel de zoveelste keer Metallica op Werchter zijn.

-Radiohead: De band rond Thom Yorke tourt eindelijk terug in Europa. De fans van het werk van het legendarische ‘Ok Computer’ zullen vermoedelijk teleurgesteld zijn, want de band promoot zijn laatste worp, ‘The King Of Limbs’. Ze zullen alleen maar materiaal spelen dat bij de nummers hiervan past. Bovendien speelt de band op het Portugese Optimus Alive festival.

-Björk: Het is een naam die nog steeds vele mensen de wenkbrauwen de hoogte in doet schieten, maar Björk heeft een aantal trouwe aanhangers. De Ijslandse heeft een nieuw album uit en zou dat op Werchter wel eens aan het grote publiek kunnen voorstellen.

Black Box Revelation: Er staan traditioneel wel wat Belgische acts op de planken in Werchter, en er zijn dezer dagen maar weinig groepen die in eigen land zo populair zijn als het duo van de Black Box Revelation. Als bewijs daarvan raden we u aan om een bezoek te brengen aan de pagina van de Ancienne Belgique. Hun shows op eigen bodem verkopen stuk voor stuk uit. Een show op de weide van Werchter zou wel eens de kers op de taart kunnen zijn voor het duo Dries Van Dijck en Jan Paternoster.

- Bon Iver: Skyline was getuige van een magistraal optreden van Bon Iver in de Ancienne Belgique. Ook Schuer zal de reviews gelezen hebben. Lijkt ons een perfecte naam om de marquee af te sluiten.

Florence + The Machine: Het nieuwe album van Florence Welch krijgt lovende kritieken. De vorige passage van deze dame werd overal de hemel in geprezen. Het lijkt ons dus niet ondenkbaar dat de organisatie van Werchter Florence + The Machine opnieuw probeert te strikken.

Even leek de kans groot dat Bruce Springsteen op de planken van Werchter zou staan, maar dat is door de nieuwe data die The Boss bekend heeft gemaakt dus onmogelijk.

Dat was het voor deel twee van de Werchtergeruchten. Hopelijk zien we snel nieuwe namen op de affiche verschijnen!

 • Joene

  Morgen Metallica en Radiohead: zou vet zijn!!!

 • http://www.nietenkelpolitiek.blogspot.com/ Uplift

  Ik hoop echt dat ik niet naar Werchter hoef voor een dag om Radiohead te zien. Ze passen daar niet…

 • Lennart

  Ik hoop vooral niet dat ze op donderdag zouden komen. :P

 • http://www.nietenkelpolitiek.blogspot.com/ Uplift

  Het kan denk ik enkel op die dag…