skyline
 

Category Archives: nieuws

DOK Gent blijft nog minstens drie jaar langer bestaan!

nieuws

Jawel, u leest het goed. Wij waren reeds vergevorderd in ons rouwproces, maar op een verrijzenis meer of minder kijken ook wij niet dezer dagen. DOK Gent blijft in 2014 gewoon op dezelfde locatie doorgaan, om de twee daaropvolgende jaren te verhuizen naar een nog niet nader bepaalde locatie. Goed nieuws dus, ook al heeft dit alles meer te maken met een zoveelste uitstellen van de bouw van het appartementencomplex dan met een ideologische ommekeer. Enfin, u zal ons volgend jaar dus gewoon terug kunnen vinden bij het fameuze DOK!

A Perfect Circle komt voor het eerst in 9 jaar met nieuw materiaal

nieuws

Terwijl we al jaren aan het wachten zijn op een nieuwe plaat van Tool vergeten we vaak dat Maynard James Keenan nog een bijzonder zijproject heeft. A Perfect Circle, dat bestaat uit Keenan himself en gitarist Billy Howerdel, heeft na 9 jaar eindelijk nog eens een nieuw nummer op de wereld losgelaten.

‘By And Down’ staat op de verzameling van het beste werk van de band, ‘Three Sixty‘, en omdat wij nu eenmaal behulpzaam van aard zijn hebben wij alvast een stream opgezocht van het eerste nieuwe werk in bijna een decennium van de rockers. Aarzel niet om je mening te geven!

 
Beluister ‘By And Down’ hier.

Glimps komt met eerste namen

nieuws

Het Gentse showcasefestival (en écht die naam waard, want met duidelijke blik op de toekomst) Glimps maakte zopas haar eerste namen bekend. Op de affiche prijken onder meer Dans Dans, Pomrad, Flying Horseman, STUFF., Oum Shatt, Hundreds, Reena Riot en The Go Find. Bert Dockx zal weten wat te doen. Het festival gaat door op 13 en 14 december en belooft nu al één grote (voorbereide) ontdekkingstocht te worden. De voorlopige affiche en verdere info kan u hier vinden.

Bill Callahan kan in de AB voor een vroeg live-hoogtepunt zorgen van 2014

Live(tip) nieuws

Bill Callahan is vermoedelijk de beste singer-songwriter van zijn generatie, een soort Nick Drake zonder autisme. Wie enigszins bij de les is geweest de afgelopen jaren, legt alle 24 euros neer -we zien de inflatie er alweer aankomen- die zijn optreden in de Theaterconfiguratie van de AB-zaal zullen kosten. Dinsdag 11 februari staat meteen ook aangestipt in uw agenda.
En wees gerust, deze muziek zal geen last hebben van eender welke geluidslimiet dan ook. Callahans nieuwe plaat komt over exact één week uit. Ondertussen laten we u nog even van ‘Apocalypse’ genieten. Neem gerust uw tijd. (mp-h)

Beleef de nieuwe Arcade Fire single

nieuws

Ja, niet luister maar beleef, want de nieuwe single van Arcade Fire, ‘Reflektor’ genaamd, heeft een interactieve videoclip meegekregen. Niet alleen is de videoclip zeer geslaagd te noemen, ook het nummer zelf beantwoordt aan de abnormaal hoge Arcade Fire-standaarden. Geproducet door James Murphy (van LCD Soundsystem, weet u wel) én met backing vocals van David Bowie himself bevattend, dan kan het wel heel moeilijk slecht aflopen. Op de koop toe kregen we luttele minuten geleden nog de wereldpremière van de ‘gewone’ videoclip die geregisseerd werd door Anton Corbijn. Het album zélf komt pas op 29 oktober uit, dus van teasen hebben de Canadezen duidelijk kaas gegeten. Maar voor nu, haal uw smartphone boven en laat u volledig gaan via www.justareflektor.com. De troostprijs voor wie een domme telefoon of geen Google Chrome heeft, vindt u hieronder.

Sonic City 2013: Curator Beak> selecteert OM en meer

nieuws tip

Het Kortrijkse Sonic City is goed begonnen met nu al in het gat te duiken dat ATP zal nalaten. Een grote toekomst lijkt zeker, nu we ook voor de komende editie in De Kreun de eerste namen bevestigd krijgen. Beak>, het krautrock collectief rond Portisheads Geoff Barrow is aangesteld als curator (vorig jaar was het nog Suuns) en heeft enkele spannende keuzes gemaakt. Met Forest Swords en The Haxan Cloak prijken twee van de meest interessante Tri-angle namen op de affiche. Ook de gitaarliefhebber komt aan zijn trekken: Savages bewijst dat het zich écht kapot gaat touren (hopelijk gaat er geen snedigheid verloren), OM zal voor de nodige stonervibes zorgen, en met Adult. blijven ook de dancepunk-fans niet met lege handen achter. Dirty Beaches is dan weer de koning van de cassette-sound. Zet daar nog wat kleinere, interessante namen als Vex Ruffin en ZZZ’s naast en dan weet u het wel. Enfin, er zijn slechtere affiches te vinden. Wees er snel bij voor de laatste Early Bird tickets!

Sonic City gaat door van 30 november tot 1 december in de Kortrijkse zaal De Kreun. 

De terugkeer van Arcade Fire is bijna daar

nieuws

Beetje bij beetje lost Arcade Fire meer informatie over hun terugkeer na het gigantische succes van The Suburbs in 2010. Zo kondigden ze midden juli aan dat hun vierde plaat 29 oktober zal uitkomen, meer dan de releasedatum kregen we echter niet. Begin augustus werden overal ter wereld (ook in Gent en Antwerpen) tekeningen van het ‘reflektorlogo’ gespot en gedeeld op het instagramaccount ‘Reflektor’ en ook de site thereflektors.com dook op. Het account en de site worden gelinkt aan Arcade Fire en zo lijkt de albumnaam gevonden te zijn. Het instagramprofiel deelde vandaag de foto’s van in graffiti gespoten ‘9/9 9pm’, er lijkt dus wat te gaan gebeuren 9 september om 9u ‘s avonds.. Wij houden u op de hoogte!

Neil Young & Crazy Horse niet op Pukkelpop

nieuws

Slecht nieuws voor de organisatie van Pukkelpop. Eén week voor de start van het festival laat headliner Neil Young weten alle Europese shows te annuleren. Doodzonde, want Skyline zag even terug nog in Vorst dat de legende nog steeds moeiteloos alle concurrentie naar huis speelt. Eerder gaf ook Slayer al verstek. Wie Chokri uit zijn hoed zal toveren als vervanger blijft vooralsnog afwachten.

Arctic Monkeys – Why’d You Only Call Me When You’re High

nieuws

Alex Turner en zijn Arctic Monkeys brengen in september hun vijfde langspeler ‘AM‘ uit. Eerder kregen we all ‘R U Mine’ en ‘Do I Wanna Know?’ te horen, en nu is ook ‘Why’d You Only Call Me When You’re High’ gelekt. Wij zijn er nog niet helemaal uit, maar we zijn alvast benieuwd naar jullie mening! Beluister het nummer hier.

 

Guess Who een geniale line-up heeft…

nieuws

Lees meer