skyline
 

Category Archives: Spookrijders

Sunn O))) laat de Ethias Arena letterlijk op haar grondvesten trillen

Spookrijders

Onze impressie van het meest controversiële optreden in recente tijden

SUNN O)))

brombrombrombrombrom

Radiohead overtuigt maar net in halfvolle Witloof bar

Spookrijders

Lees meer

Er is (n)iets aan de hand

Spookrijders

België exporteert meer muziek dan ooit – en zal er ook minder dan ooit om herinnerd worden

Imagen_2

Word wakker

With every woman, God sends a pair of hands: Vrouwen in de muziek anno 2014

Spookrijders Theetijd

Joplin_Wallpaper_by_IronOutlaw56

‘Vive Leroy!’ Het was de algemene schreeuw van opluchting toen de naam van Dominique Leroy als nieuwe CEO van Belgacom bekend raakte. Verkozen omdat het de meest geschikte kandidate was uiteraard, maar de schreeuw volgde toch vooral op een andere contingentie: het gaat namelijk om een vrouw! Niet dat het een unicum is, dat zeker niet. In KMO’s en andere bedrijfsvormen is de genderbalans zich al langer stap voor stap aan het rechttrekken. En aangezien iedereen weet dat het marktdenken momenteel dé norm uitdraagt ter extrapolatie naar de buitenwereld, kan het niet anders dan dat er iets broeit op emancipatie-vlak. Of toch niet? Het glazen plafond herleid tot zand, het is geen zicht, moet de traditionalist gedacht hebben. De vraag stelt zich echter ook in een andere emanatie van de maatschappij: de artistieke wereld en meer specifiek de alternatieve muziekscène. Lees meer

Why Björk raises the bar higher. Higher!

English Spookrijders

There are songs about love, there are songs about mirrors and there are the ones about everything else. And then there is this obsolete looking idea of writing about the commonly perceived core of it all. It is actually quite boring, you know. Music about what we desperately want to know often crushes its low-profile equivalent with its ridiculous pretension. Nature and science, it is. An understanding marriage where the old-fashioned roles keep on working. The first one wants to live without having to defend himself from the second one, the second one wants to define every single action of the first one in a blink (or an equation). But let’s stick to our business, because there is only one artist (probably more, but for the sake of the story it is fine to presume she’s the only one) who has been able to let nature make love to science. Immaculate.  Lees meer

Rock Werchter 2013: nabeschouwing

Live Rock Werchter Spookrijders

Het merendeel van uw favoriete redactie liep dan wel rond in Denemarken op Roskilde (lees alles daarover hier) maar toch strompelde er een verdwaalde Skyline hipster rond op de religieuze weide daar in Werchter. En dan kunnen we daar toch maar beter een stukje over schrijven, zeker? Hier dus een korte bespreking van het festival.

rock werchter

Lees meer

Waarom Depeche Mode het orgelpunt van Werchter had moeten worden

Spookrijders Theetijd

Omdat het vanuit commercieel oogpunt veel aantrekkelijker is, mag Editors dit jaar ons grootste festival afsluiten. Depeche Mode is op zich veruit de grootste naam op de affiche, maar wordt gedegradeerd tot voorprogramma met een set van anderhalf uur. Wij zagen de Britse synthpop veteranen gisteren een 50-tal minuten langer bezig in Parijs, waaruit mocht blijken hoe fout de keuze van de Werchter-organisatie wel niet is. Tegelijk is er ook goed nieuws voor wie hen op zondag 7 juli aan het werk kan zien.

Slecht zicht, strak optreden

Lees meer

Metallica op Roskilde

nieuws Spookrijders

Zo in de laatste week voor de officiële tijdschema’s er nog de grootste naam van het jaar bijgooien, nadat alle hoop daarop al enkele weken tot een dieptepunt was gedaald: je moet het maar doen. Natuurlijk is de Roskilde-organisatie niet aan haar proefstuk toe (denk Prince in 2010), maar toch blijft de verbazing even groot.

Het ist dan ook een vreemde naam om als allerlaatste (?) aan te kondigen. Of ook weer niet. Want het is tien jaar geleden dat de trash metal-koningen de heilige Deense wei betraden. De reacties op dat optreden waren uitzinnig. Daarbij komt nog eens dat de ticketverkoop nu opnieuw een enorme push zal krijgen, en de exclusiviteit van deze deal enorm is. De Deense metalheads worden verwend dit jaar door tante Rikke, met een metalprogramma dat van Kreator over Slipknot naar The Dillinger Escape Plan gaat.

En nu dus Metallica. Het zij zo.

Rock Werchter maakt line up compleet: een beschouwing

nieuws Spookrijders

Nu de laatste puzzelstukjes voor de line up van Rock Werchter in elkaar gevallen zijn is het tijd voor een grondige analyse van het programma van ‘s lands grootste festival. Al kan u misschien wel raden dat wij niet geheel overtuigd zijn.

rock werchter

read more »

Roskilde poster release: beschouwing

nieuws Spookrijders Theetijd

Nouja, niet dat het nérgens om ging, maar de verwachte headliner (*kuchMyBloodyValentinekuch*) kwam er gewoon niet. Uniek, voor zo’n grote posterrelease waar bijna Daft Punkiaans naar opgebouwd werd. Andere interessante namen? Zeker, maar vergelijk deze affiche best niet met die van Roskilde 2012. Althans wat de headliners betreft. Wie doorheen de kleine namen ploegt, zal heel wat lekkers vinden. Voor het overige heeft Roskilde nog wat goed te maken, dus verwachten we nog een paar straffe lichtingen.

©Facebook. Roskilde vorig jaar, toen een ongeziene topeditie.

read more »