skyline
 

Category Archives: Album in de Spotlight

Frank Ocean’s Blonde: een essentiële gids (deel 2)

Album in de Spotlight Theetijd

We got two versions. We got twoooo versions. Deel 2 van onze essentiële gids (check deel 1 hier) over Frank Ocean‘s ‘Blonde’, waarin we het hebben over de dood, drugs en auto’s. Buckle up!

frankocean.0.0

Lees meer

Frank Ocean’s Blonde: een essentiële gids (deel 1)

Album in de Spotlight Theetijd

Vier jaar na ‘Channel Orange’, zijn Grammy-winnende debuutalbum, en talrijke gemiste deadlines later is Frank Ocean terug met niet één, maar twee albums: het visuele album ‘Endless’ met bijdragen van James BlakeJonny Greenwood, SamphaArcaSebastiAn en Alex G, en ‘Blonde’, de eerste release op zijn eigen label, Boys Don’t Cry.

Als meneer Ocean zich vier jaar kan permitteren om nieuw materiaal uit te brengen (met uitzondering van enkele features hier en enkele loosies daar), dan mogen wij ook onze tijd (twee weken, mi scuzi) nemen om ‘Blonde’ kritisch door te lichten en er een bijhorende gids (in twee delen!) over te schrijven, waarin de belangrijkste thema’s aan de hand van terugkerende motieven worden uitgelicht.

Frank-Ocean-blonde-album-cover-628x628 Lees meer

Album in de Spotlight: Liars – Mess

Album in de Spotlight

Na de uitstekende nieuwe plaat van Real Estate is het weer tijd voor een nieuw Album in de Spotlight. Liars staan altijd garant voor een portie vuile, tegendraadse én ongecompliceerde trashy electronica. Voorganger ‘WIXIW’ is nog niet koud, of hier zijn de heren al met nieuw werk: ‘Mess’ doet wat het belooft, maar bovenal is Liars hier door alle duistere geluidstexturen heen dansbaarder dan ooit tevoren. Earcandy!

Naar goede gewoonte heeft NPR reeds een stream voor u klaar: klik.

Album In De Spotlight: St. Vincent – St. Vincent

Album in de Spotlight

Van tijd tot tijd worden we voorspelbaar, we weten het: St. Vincent is alomtegenwoordig dezer dagen, en ook wij kunnen niet om deze heerlijk excentrieke popkoningin-in-wording heen. In de AB bevestigde ze die status al met een bijzondere show, en volgende week komt Annie Clark met haar vierde album, gemakkelijkheidshalve ‘St. Vincent’ getiteld. Een bespreking leest u dra op uw favoriete muziekwebsite; NPR heeft alvast een stream klaar.

Album In De Spotlight: Angel Olsen – Burn Your Fire for No Witness

Album in de Spotlight

Nadat Alcest ook bij jullie op een positieve ontvangst kon rekenen, is het tijd voor een nieuw Album in de Spotlight. Dit keer lieten we ons oog vallen op Angel Olsen, een bekoorlijke singer-songwriter die zonder al teveel complexen een schaduw werpt in het voetlicht van pakweg St. Vincent en Joni Mitchell. ‘Burn Your Fire for No Witness’ is intussen al nummer drie voor de Amerikaanse schone, opgenomen onder goedkeurend geknik van John Cogleton, die bij Explosions in the Sky al achter de knoppen zat. Single ‘Forgiven/Forgotten’ laat in ieder geval al een meer etherisch en elektrisch geluid horen. Te beluisteren na de klik!

Alcest – Shelter

(Live)tip Album in de Spotlight

8.0/10

In november van vorig jaar beloofde Stéphane “Neige” Paut dat het volgende album van Alcest niets meer met metal te maken zou hebben, zoals dat op de vorige albums het geval was. Ook de albumcover oogde veelbelovend: geen donkere landschappen met surreële figuren meer, maar een met armen opgeheven Neige voor een ondergaande zon. En voilà, enkele maanden later blijken de geruchten te kloppen. Alcest legt zich voortaan toe op postrock en shoegaze. Een metamorfose waar zelfs Ovidius trots op zou zijn. Deze week is ‘Shelter‘ trouwens ook ons Album in de Spotlight. Luisteren kan u hier en vergeet vooral niet te stemmen door een gepast aantal sterren te geven! Wat wij ervan vinden leest u na de klik (behalve als u cynisch genoeg enkel de getallen gadeslaat, natuurlijk). Lees meer

Album In De Spotlight: Damien Jurado – Brothers and Sisters of the Eternal Son

Album in de Spotlight

Na een paar lusteloze komkommer-weken op het gebied van albumreleases, krijgt u de komende tijd opnieuw weer heel wat lekkers over u uitgestort: Warpaint, A Silver Mt. Zion, The Notwist en Mogwai zijn maar een paar namen die nieuw materiaal op de wereld loslaten. Aan dat rijtje kunnen we ook één onzer favoriete singer-songwriters toevoegen: Damien Jurado brengt volgende week de opvolger uit voor het sublieme ‘Maraqopa’. Tip: “psychedelica”. Nu te streamen: NPR.

 

Een oordeel vellen kan zoals gebruikelijk links op de homepage!

Album In De Spotlight: Dam Funk & Snoop Dogg – 7 Days of Funk

Album in de Spotlight

Het hoeft niet altijd oeverloos lang en serieus zijn in 2014, dachten we zo bij het begin van het nieuwe jaar. Daarom is het eerste album in de spotlight van 2014 er ééntje van Dam Funk & Snoop Dogg, ‘7 Days of Funk’ genaamd. Zo dansen we het nieuwe jaar in! Beluister het album hier en vergeet niet om je bijbehorende score aan te vinken!

Album in de Spotlight: Burial – Rival Dealer

Album in de Spotlight

Het is al van 2007 geleden dat hij nog een volwaardig album uitbracht. EP’s produceert Burial echter aan de lopende band. Na ‘Kindred’ en ‘Truant/Rough Sleeper’ vorig jaar verscheen gisteren vrij verrassend het nieuwe ‘Rival Dealer’. Alweer heerlijke beats die we zo goed van hem gewoon zijn, business as usual dus? Wij denken dat er over dit a-typische Burial-werk nog zal worden nagepraat, maar daarover later meer.

Luister vooral eerst zelf (en stem)!

Lees verder!

Album in de Spotlight: Goat – Live Ballroom Ritual

Album in de Spotlight

Chantal Acda kwam bij Skyline door de grote poort binnen, en wie haar door Nils Frahm geproducete debuut ‘Let My Hands Be Your Guide’ heeft gehoord, zal ons dat niet kwalijk nemen. Tijd voor een nieuw Album in de Spotlight nu: sinds een memorabel (wij zeggen haast: “legendarisch”) optreden op Roskilde het afgelopen jaar zijn wij verslingerd aan de virtuoze waanzin van Goat. De Zweden zijn even geschift als geniaal, en dat hun zwaar door Afrikaanse funk beïnvloede gitaarmuziek live aankomt, is een understatement. Goat, ‘Live Ballroom Ritual‘: een stream vindt u de klik!