skyline
 

Author Archives: Casper Winters

Frank Ocean’s Blonde: een essentiële gids (deel 2)

We got two versions. We got twoooo versions. Deel 2 van onze essentiële gids (check deel 1 hier) over Frank Ocean‘s ‘Blonde’, waarin we het hebben over de dood, drugs en auto’s. Buckle up!

frankocean.0.0

Lees meer

Frank Ocean’s Blonde: een essentiële gids (deel 1)

Vier jaar na ‘Channel Orange’, zijn Grammy-winnende debuutalbum, en talrijke gemiste deadlines later is Frank Ocean terug met niet één, maar twee albums: het visuele album ‘Endless’ met bijdragen van James BlakeJonny Greenwood, SamphaArcaSebastiAn en Alex G, en ‘Blonde’, de eerste release op zijn eigen label, Boys Don’t Cry.

Als meneer Ocean zich vier jaar kan permitteren om nieuw materiaal uit te brengen (met uitzondering van enkele features hier en enkele loosies daar), dan mogen wij ook onze tijd (twee weken, mi scuzi) nemen om ‘Blonde’ kritisch door te lichten en er een bijhorende gids (in twee delen!) over te schrijven, waarin de belangrijkste thema’s aan de hand van terugkerende motieven worden uitgelicht.

Frank-Ocean-blonde-album-cover-628x628 Lees meer

De grote Artefact-gids

Een stad van studenten, Artois en Pietermannen het hele jaar door – een internationale metropool voor hedendaagse muziek in februari: Leuven. Dit laatste wordt verzorgd door Artefact, het jaarlijks kunstenfestival  voor zowel beeldende kunst als muziek, aangevuld met wetenschap, met Skyline Reviews als kind aan huis. ‘Eclectisme’ zou in deze context het kernwoord kunnen zijn, naast ‘vernieuwing’ en ‘contrast’. Van 9 tot 21 februari weet het STUK bezoekers te verbazen. Dit jaar richt Artefact met het thema Up in the Air de blik naar boven: naar het luchtruim, het belang daarvan, de mogelijkheden daaromtrent en de poëzie daarrond. De letterlijke leegte van het hemelvlak, haar visuele stilte wordt gecontrasteerd met de infrastructurele, ecologische, politieke, militaire en economische implicaties die het luchtruim van dergelijk groot belang voorzien. Lees meer

#SRAlbum50

12458725_10208850271673195_1612146147_o

Na het zoveel mogelijk mijden van de kerstdis en het overleven van de doodse periode tussen Kerst en nieuw, is het nu tijd voor wat écht belangrijk is in het nutteloze bestaan dat ons allen geschonken is: de Skyline 50. Geen exotische lijst met concerten en trends dit jaar, omdat we gezien onze matige activiteit gedurende 2015 niet echt recht van spreken hebben. Na lange vergaderingen in onze plaatselijke Roosevelt Room, kwamen we dan ook tot de conclusie dat het enige waar iedereen het wel eens over kon worden, een lange, traditionele albumlijst was. De conservatieve grondstroom heeft ons anderhalf jaar na de moeder der verkiezingen eindelijk bereikt, zo lijkt het. 2015 was een jaar vol muzikale verwondering en innovatie. Wij wensen onze trouwe lezer alvast een mooi 2016 toe, met hopelijk iets meer Skyline en vooral iets meer doordachtheid!
Lees meer

Na 8 albums staat Death Cab For Cutie er nog steeds

Death Cab For Cutie
Ben Gibbard en de zijnen zijn weer op tournee met een nieuw album, “Kintsugi” dat ze eerder dit jaar hebben uitgebracht. Vier jaar na “Codes and Keys”, Death Cab For Cutie’s ondertussen achtste album al en net zoals de voorganger eerder lauw ontvangen door de internationale muziekpers. Daar trok het publiek zich echter niets van aan tijdens het concert dat vooral bestond uit crowdpleasers en nieuwere nummers uit deze laatste plaat en de occassioneel iets minder gekende nummers van voor hun grote doorbraak (in de mainstream alvast) met het uit alweer 2003 daterende meesterwerk “Transatlanticism”.
Lees meer

I Love You, Father John Misty

111515-father
Joshua Tillman, nom de guerre Father John Misty, bracht met “I Love You, Honeybear” begin februari alvast één van de, zo niet het beste album uit van het jaar (sorry Kendrick, dit is écht wel een leuker album). Met dit album, gewijd aan zijn vrouw Emma (al het tweede meesterwerk gewijd aan een Emma in recente geschiedenis, naast Bon Iver’s “For Emma, Forever Ago”), stond hij afgelopen dinsdag in de Ancienne Belgique. En waw, het is niet moeilijk te begrijpen waarom Emma als een blok voor Father John Misty gevallen is.
Lees meer

Hudson Mohawke experimenteert met pop op Lantern

58181
Ross Birchard, artiestennaam Hudson Mohawke, levert met Lantern op het legendarische Warp Records zijn tweede langspeelplaat af. De evolutie die hij heeft doorgemaakt sinds het in 2009 uitgekomen Butter is er eentje die te vergelijken valt met de evolutie van Warp-labelmaat én collega-maximalist Rustie tussen Glass Swords (2011) en opvolger Green Language (2014). Terwijl Glass Swords vooral gekenmerkt werd door futuristische grooves, complexe structuren en idem sounddesign, ging Green Language met nummers zoals ‘Attak (ft. Danny Brown)’ en ‘Lost (ft. Redinho)’ voluit voor een poppier en radiovriendelijkere aanpak. Lees meer

Greaf samplet de melancholie

avatars-000047894801-7vu66t-t500x500

Greaf. Wie, zegt u? Greafer, misschien dan? He, zegt u? Macintosh Robinson? Nooit van gehoord, zegt u? Bobbymusic, dan? Kom, stop nu maar met u in het hoofd van de lezer te verplaatsen; wat een kutstijlfiguur, zegt u? Sorry. Eindelijk, zegt u. Lees meer

Someday Somewhere: Mura Masa zorgt voor de eerste zonnestralen

f2b57c4aa47cad6a47680ad9ebadf41e2b244186
Geheel onverwacht dropte Alex Crossan, beter bekend onder zijn alter ego Mura Masa, afgelopen donderdagnacht z’n nieuwste, met zonnestralen overgoten EP ‘Someday Somewhere’, het eerste nieuwe materiaal (met uitzondering van enkele tussendoortjes en remixen zoals het prachtige ‘I’ll Be Alright (Tonight)’ dat een remix is van Childish Gambino’s cover van Usher’s ‘U Don’t Have To Call’. Kunt u nog volgen?) sinds zijn in november gereleaste debuutalbum ‘Soundtrack to a Death’ op het Duitse label Jakarta Records, waarop een hele resem jonge getalenteerde producers al eerder gereleaset hebben, zoals Kaytranada, Sango, Anderson Paak en IAMNOBODI. En zie, de weergoden hebben ons ook al eventjes doen proeven van de zomer. Toeval of niet?

Lees meer

Dark Red: Emo met Shlohmo

shlohmo-dark-red-album

Dark Red”; zo heet het nieuwste album van L.A. beatmaker Henry Laufer, beter bekend onder zijn artiestennaam Shlohmo. Hij is één van de oprichters van het eveneens in L.A. gestichte Wedidit collectief waarvan artiesten zoals RL Grime, Groundislava, Purple, Arnold, en de illustere 2KWTVR (misschien een alter ego van Shlohmo zelf?) en voordien ook D33J en Jonwayne deel uit maken/maakten. “Dark Red” wordt zowel gereleased op het eigen Wedidit-label als op True Panther Sounds, dat onder andere ook Hyetal, King Krule, Lil Silva, Unknown Mortal Orchestra, Real Estate, Cloud Nothings en nieuwe wonderboy Tobias Jesso Jr. huisvest.
Lees meer